banner

Elektrikli aletlerin güvenli çalışması

Feb 19, 2022

1. Mobil elektrikli makinelerin ve el aletlerinin tek fazlı güç kabloları üç çekirdekli yumuşak kauçuk kablolar kullanmalı ve üç fazlı güç kabloları dört çekirdekli kauçuk kablolar kullanmalıdır; kablolama yaparken, kablo kılıma ekipmanın bağlantı kutusuna yerleştirilmeli ve monte edilmelidir. düzeltilebilir.

2. Elektrikli aletleri kullanmadan önce aşağıdaki öğeleri kontrol edin:

(1) Kabuk ve sapın çatlak veya hasar yoktur;

(2) Koruyucu topraklama teli veya nötr tel bağlantısı doğru ve sağlamdır;

(3) Kablolar veya kablolar iyi durumdadır;

(4) Fiş iyi durumda;

(5) Anahtar eylemi normal, esnek ve kusur içermez;

(6) Elektrikli koruma cihazı iyi durumdadır;

(7) Mekanik koruyucu cihaz iyi durumdadır;

(8) Dönen parça esnektir.

3. Elektrikli aletin yalıtım direnci düzenli olarak 500V megohmmetre ile ölçülmelidir. Canlı parçalar ve muhafaza arasındaki yalıtım direnci 2MΩ'a ulaşmazsa, bakım yapılmalıdır.

4. Elektrikli aletin elektrik kısmı onarıldıktan sonra yalıtım direnci ölçümü ve yalıtım dayanım gerilimi testi yapılmalıdır. Test voltajı 380V ve test süresi 1 dakikadır.

5. Elektrikli makine ve aletleri birbirine bağlayan elektrik devresi ayrı anahtarlar veya soketlerle donatılmalı ve bir kaçak akım eylem koruyucusu takılmalı ve metal kabuk topraklanmalıdır; bir kapıda birden fazla cihaz bağlamak kesinlikle yasaktır.

6. Akım tipi kaçak koruyucunun nominal kaçak çalışma akımı 30mA'dan büyük olmayacak ve çalışma süresi 0,1 saniyeden fazla olmayacaktır; gerilim tipi kaçak koruyucunun nominal kaçak çalışma voltajı 36V'dan büyük olmayacaktır.

7. Elektrikli cihazın çalışma anahtarı operatörün ulaşabileceği bir yere yerleştirilmelidir. Dinlenme sırasında ani bir elektrik kesintisi olduğunda, işten veya işten çıkın, güç tarafındaki anahtar kesilmelidir.

8. Taşınabilir veya mobil elektrikli alet kullanırken, yalıtım eldiveni giymeli veya bir yalıtım pedi üzerinde durmalısınız; aleti hareket ettirirken, teli veya aletin dönen kısmını tutmayın.

9. Sınıf III yalıtımlı elektrikli aletler ıslak veya asit içeren sahalarda ve metal kaplarda kullanırken, güvenilir yalıtım önlemleri alınmalı ve bunları izleyecek özel personel kurulmalıdır. Elektrikli aletler için anahtarlar koruyucuların ulaşabileceği bir yerde bulunmalıdır.

10. Manyetik aynalı elektrikli matkabın disk düzlemi düz, temiz ve passız olmalıdır. Yan delme veya yukarı doğru delme yaparken, matkap gövdesinin elektrik kesintisinden sonra düşmesini önlemek için önlemler alınmalıdır.

11. Elektrikli anahtar kullanırken, sayaç tork dayanağı sıkıca sabitlenmeli ve başlamadan önce somun sabitlenmelidir.


İlgili haberler

ilgili ürünler